ДА СЕ УКИНЕ ЕКСТЕРНОТО ТЕСТИРАЊЕ ВО 2013

Quoted post


Gostin

#2086 Re: Re:

2013-07-04 11:38

#2085: - Re:

Nas nisto ne ni preci licno,ama I preci na Makedonija I na pravoslavieto..VMRO ne se nitu Makedonci ni pravoslavni.Tie se izrodi od koi mora da se spasi Makedonija. Tie go mrazat Makedonskiot narod. Tie se samo dobri bugari koi vecno ja vodat devizata "edin narod v dve drzavi" toa se vecnite zelbi na Todor Aleksandrov I Vanco Mihailov, koi uste togas sakale da ja delat Makedonija so Djemo I Mefail. Kraj za predavnicite, da gi nema poveke.

Replies


Gostin

#2087 Re: Re: Re:

2013-07-04 11:50:33

#2086: - Re: Re:

Мислите дека светот треба да се спаси од се што не е православно? Господе, па Бугарите и Грците се православни! И јас сметам дека ВМРО треба да се тргне зашто ништо што направиле и прават не е во ред. Меѓутоа, ниту е само Србија православна на светот, па ќе ја спаси Македонија ако уште еднаш ја крсти - Јужна Србија (или Вардарска Бановина), ниту ќе успее некој сите припадници на другите вери (дури и христијански, во речиси цела Европа, пола САД, цела Јужна Америка и наваму-натаму по светот) да ги уништи зашто не се православни. Не, стварно не ми е јасно кон кого е насочена оваа ваша нетрпеливост и зошто? Освен кон ВМРО ДПМНЕ, спрема кој и јас никогаш немав, а и сеуште немам некои симпатии, особено по ова неразумно, невалидно екстерно тестирање.

Христијанин

#2088 Re: Re: Re:

2013-07-04 13:12:08

#2086: - Re: Re:

Христијански не е да мразиш. Ниту православните Македонци, како христијани, не се карактеризираат со верска омраза.  Ова е форум на кој се бара укинување на екстерното тестирање. Не е форум на кој би се повикувало на верска војна помеѓу православието и целиот свет кој не е православен (дури и дел од православниот). Екстерното тестирање и инаетот на министерот  Ристовски и МОН го навредува целиот образовен систем. Неподготвеното и страшно лошо реализирано екстерно тестирање оштети огромно мнозинство  ученици и се заканува да казни наставници зашто добро си ја вршеле работата. Се прекршија закони, се пракршија правила, се прекршија етички норми. Оштетени се ученици од сите вери и националности. Погледнете какви повторни протести има во Тетово. Тие ученици протестираат против екстерните тестови, еднакво како и сите други засегнати ученици, родители, наставници во Македонија. Тоа не се стнички протести. Погледнете ја страната на  mof.mk и, ако навистина сакате да се стори нешто против ова екстерно, повелете да ја потпишете петицијата. Имате распоред каде и во колку часот се потпишува петицијата.