Барање од моторџиите во Македонија

Бидејќи никој во оваа наша држава не води сметка за потребите на моторџиите, како прв чекор до остварување на нашата цел ја потпишуваме оваа петиција со која бараме:

- Намалување на цената на зелениот картон
(За моторциклите зелен картон чини 90 евра!)

- Можност за регистрација на мотор на пократок период од една година
(Возната сезона за повеќето трае до 5 месеци!)

- Намалување на давачките како за автомобилите
(За моторциклите не важи намалената царина и данок за увоз како за автомобилите)

- Дозвола за увоз на моторцикли од Америка
(За моторциклите не важи дозволата за увоз како за автомобилите)

 

По потпишување на петицијата ќе излеземе на масовен протест и мирно возење по улиците на Скопје, затоа во сабота, 8-ми октомври, во 12.00 сите на плоштадот Македонија.

 


Благоја Мартиновски    Kontaktiraj go avtorot na peticijata

Potpiši ja ovaa Peticija

By signing, I authorize Благоја Мартиновски to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@peticije24.net to your address book or safe senders list.

Please note that you cannot confirm your signature by replying to this message.
Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...

Facebook