ДА СЕ УКИНЕ ЕКСТЕРНОТО ТЕСТИРАЊЕ ВО 2013

Quoted post


Gostin

#354

2013-05-10 14:21

Треба да се укине екстерното тестирање .. Има многу причини за кои треба да се укнине екстерното и тоа:
1. Бидејќи активност на еден ученик на чац неможе да се види преку екстерното
2. Дури и најодличните ученици од 5 ќе ги намалат оценките на 3 бидјќи на цел материјал неможе да се одговори се точно на пример да се зема предмет Историја , во Историја има толку многу датуми и години кои неможат да се научат , на екстерното ќе има прашања од сите лекции , па дури и од оние што некои лекции децата не ги учеле бидјќи нив не ги одбрал проф.
3.Како досега учеле другите на пример ајде да ги земеме министрите тие дали имале екстерно ?! Одговорот е Не ! Тие немале екстерно и не знаат како е тоа да се има екстерно туку тие само наредуваат и ќе ставале казни .. Кои казни бе ?? Кои казни ќе се казнел професорот , ќе се намалиле оценките на учениците ... Хаххахха тоа се само глупости од казните на професорите со одбивање на плата тие , тие пари ќе си ги стават во џеб ! Во САД има екстерно , но таму нема никаква казна ! А нашиве министри виделе нештп и тие веднаш , ајде на нив нека има се направи екстерно , но не на нив , тие се угледни луѓе ... хаха
4. Министрите само наредуваат правила што значи кога би постоело една пирамида тогаш министрите би биле КРАЛЕВИ , а професорите и учениците ќе се робови ! ЕПА ДРАГИ МИНИСТРИ ЗНАЈТЕ ЕДНО НЕШТО ДЕКА УЧЕНИЦИТЕ И ПРОФЕСОРИТЕ НЕ СЕ РОБОВИ , И НЕ МОЖЕТЕ КАКО ТАКВИ ДА ГИ СМЕТАТЕ !!
ЈАС СУИМ ПРОТИВ ТЕСТИРАЊЕ БИДЕЈЌИ СО ТОА СЕ УКНИВААТ ПРААТА НА УЧЕНИЦИТЕ И НАСТАВНИЦИТЕ !!

Replies


Gostin

#369 Re:

2013-05-10 17:16:51

#354: -

MORE NIV KOJ GI UCEL....DA NE IZNIKNALE OD ZEMJA